סביבת מחיה: רצוי לסדר לגור מקום קבוע משלו בבית, מרופד וחמים – במיוחד בחודשי החורף.לשם כך מתאימים מזרונים או כריות מצופים מגבות או בד, שעליהם הגור יוכל להתכרבל. בימיו הראשונים בבית הגור עשוי לייבב, עקב הפרידה מאימו ומאחיו לשגר. לכן ההמלצה היא לשים לידו בקבוק חם ושעון. החום ידמה את חום גופה של אימו והשעון את פעימות ליבה. גור הכלבים דומה לתינוק בהתנהגותו וישן שעות רבות במהלך היום. בזמן עירותו הוא ישחק ויהיה סקרן לגלות את סביבתו החדשה. כדאי להגביל את האיזור בו הגור נמצא ולא לתת לו גישה לחצר בה חם מאוד בקיץ וקר בחורף.
כלי מזון: קיימים בשוק כלים מזכוכית, פלסטיק,נירוסטה ועוד. ההמלצה היא לרכוש כלים מנירוסטה מכיוון שהם עמידים יותר ואינם מפרישים חומרים למים ולאוכל עם התבלותם, בניגוד לפלסטיק. ההמלצה היא לקנות כלים בגודל שיתאים לגודל הסופי של הגור, וכן מומלים כלים נפרדים ולא מחוברים למזון ולשתיה.
מזון: יש לספק לגור מזון יבש המותאם לגורים. קיימות 3 דרגות במזון לכלבים, וההמלצה היא לשתי הדרגות הגבוהות יותר- הפרימיום והסופר פרימיום,במיוחד בשנה הראשונה,מכיוון שבשנה זו הגור גדל ובונה את גופו,עצמותיו ושריריו וחשוב לתת לו בסיס חזק בכדי למנוע מחלות הקשורות בחוסרים בעתיד. אין לתת לגור עצמות של עוף או בקר, מכיוון שאין בהן ערך תזונתי והן עלולות להיתקע או לפצוע את הכלב בפה, בוושט, בקיבה או במעיים. יתרה מזאת, עצם חדה עשויה לחורר את מערכת העיכול, מצב שמוגדר כחירומי ומסכן חיים. מים-ההמלצה היא להחליף מים פעמיים ביום.
מזונות הרעילים לכלבים: בצל,שום, ענבים,צימוקים, שוקולד.
תילוע: תילוע הינו הטיפול ההכרחי ביותר לגורים. כיום מקובל כי גם הגורים לאמהות המטופלות ביותר,נגועים ברמה זו או אחרת בתולעים. חלק מהתולעים עלול להדביק גם בני אדם, ולכן מומלץ לתלע את הגור בגיל 6 שבועות ופעם נוספת לאחר 10 ימים. לאחר השלמת מחזור טיפול זה, יש לחזור ולטפל כנגד תולעי מעיים פעמיים בשנה. הטיפול ניתן בכדור לפי משקל, בזריקה או באמפולה.
פרעושים: הטיפול כנגד פרעושים הינו חשוב ומומלץ במשך כל חודשי השנה, מאחר ואנו מדינה חמה שאינה עוברת חורף אמיתי שבו הפרעושים מתים ונעלמים מהשטח. בגורי כלבים ניתן לטפל בפרונטליין ספריי החל מגיל 6 שבועות. בהמשך, ניתן לבחור בין מגוון חומרים שונים – בספריי או אמפולה בשיטת הספוט און.
קרציות: הקרציות נוכחות באיזורנו בעיקר בחודשים החמים ומומלץ למנוע את עלייתן על הכלב, מכיוון שהן עשויות להעביר קדחת קרציות (ראה מאמר בנושא). מניעת קרציות נעשית ע"י קולרים מסוגים שונים, בעלי זמן פעולה שונה (4-6 חודשים).
חיסונים: חיסון המשושה,הינו חיסון המכיל בתוכו את 6 המחלות המסוכנות ביותר לכלב, 2 מהן מדבקות לאדם. הסבר מורחב על חיסונים אלו בדף המאמרים. בשנתו הראשונה של הכלב אנו מחסנים בחיסון המשושה 3 פעמים, הפעם הראשונה בגיל 6 עד 8 שבועות, והחיסון השני והשלישי בהפרשים של כחודש זה מזה. הסיבה לכך היא ליצור רמה חיסונית גבוהה. לאחר 3 חיסונים אלו, החיסונים הבאים נעשים אחת לשנה.
בנוסף ישנו חיסון הכלבת. לפי חוק הכלבת בארץ חובה על כל אדם המחזיק כלב לחסנו כנגד כלבת החל מגיל 3 חודשים ולדווח עליו לעיריה או לרשות המקומית. יחד עם חיסון הכלבת אנו משבבים את הכלב בשבב. בעזרת שבב זה נוכל להעביר את פרטי הבעלים למאגר השבבים הארצי, ואם הכלב ילך לאיבוד הסיכוי למצוא אותו גדל. השבב מוזרק תת עורית, הוא לא כואב ולא יוצר גירוי או תגובתיות כלשהי.
מומלץ לא לתת לגור כלבים שעוד לא סיים את שלושת החיסונים להיחשף לכלבים אחרים או לצואה של כלבים אחרים (פארקים ועוד) אלא להגביל את הטיולים עם רצועה, על אספלט שבו ניתן לראות צואת כלבים אחרים ולהרחיקו ממנה.
תולעת הפארק- טיפול מניעתי שמתחיל מגיל 4 חודשים בגור וניתן אחת ל3 חודשים. תולעת הפארק,שלא כמו תולעי המעיים, יושבת בוושט ועשויה לגרום להיווצרות גידולים באיזור הוושט. היא אינה מדבקת לבני אדם או לחתולים, ולרוב כשכלב מגיע עם סימנים קליניים המאפיינים את המחלה-מאוחר מדי. הסבר נרחב יותר על תולעת הפארק- במאמרים.
טיולים החוצה ויציאות: מומלץ להוציא את הגור למספר טיולים רב בכדי לחשוף אותו לגירויים רבים ככל האפשר ובכדי למנוע תקלות ועשיית צרכים בבית. עד לגיל 3 חודשים בגור אינו מסוגל לשלוט על צרכיו ולכן אין טעם לכעוס עליו-הוא פשוט אינו מסוגל להתאפק. מומלץ להקנות לגור הרגלים טובים ביציאות מרובות ובחיזוק חיובי – "רקסי כלב טוב" כשהוא עושה את צרכיו בחוץ. אם חזרתם הביתה ומצאתם צרכים שלא נעשו כרגע- אין לכם טעם בכעס מכיוון שהגור לא מקשר את הכעס לצרכים שעשה. באם תופסים את הגור "על חם" כדאי לתת לו חיזוק שלילי מילה אחת (לא,פוי וכו') ללא ציון שמו ולהוציאו מייד החוצה. רוב הגורים יבינו את העיקרון וילמדו תוך מספר שבועות לשלוט בצרכייהם. עם הגמילה, יש לצמצם את הטיולים בחוץ ולקבוע טיולים בשעות קבועות על מנת ליצור שעון ביולוגי קבוע.
צעצועים וכרסום: לרוב הגורים יש נטיה לכרסם דברים בגלל סקרנותם ובגלל הכאבים שבהחלפת השיניים. לכן מומלץ לספק להם צעצועים שיוכלו לכרסם, ולא את הספות או רגלי השולחן בסלון J מומלץ שלא להשאיר את כל הצעצועים לכלב לזמן ארוך מכיוון שהוא יתרגל אליהם ולא יגלה בהם עוד עניין. כמו כן יש להשגיח שלא לחשוף את הגור לדברים העלולים לסכן אותו- חוטי חשמל, טלפון ועוד. אין לתת לגור הכלבים צעצועים שנועדו לתינוקות מכיוון שהם עשויים לקרוע ולבלוע חלקים מהם, מה שיוביל לניתוח פתיחת בטן לשם הוצאתם.